Näyttää siltä, että käytät Internet Explorer -selainta. Selain ei valitettavasti ole tuettu. Suosittelemme käyttämään modernia selainta kuten Chrome, Firefox, Safari tai Edge.

Nitor soittaa kotiin - kotijoukkokysely antaa arvokasta tietoa nitorilaisten hyvinvoinnista

Julkaistu aiheella Ihmiset

Kirjoittaja

Pauliina Tammi
People Operations Specialist

Pauliina Tammi on Nitorin People Operations Specialist sekä Helsingin Yliopiston kasvatustieteiden maisteriopiskelija. Pauliinan ammatillinen intohimo kohdistuu henkilöstön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Vapaa-ajallaan hänet löytää todennäköisimmin vinttikoiraradalta whippetinsä Hugon kanssa.

Artikkeli

3. tammikuuta 2022 · 2 min lukuaika

Suurin osa työnantajista on kiinnostunut henkilöstönsä hyvinvoinnista. Yleensä työntekijöitä pyydetään itse arvioimaan omaa työtyytyväisyyttään. Me Nitorilla olemme menneet astetta pidemmälle ja ottaneet käyttöön Kotijoukko-kyselyn, joka on suunnattu työntekijöiden lähipiirille.

”Pauliina, toteuttaisitko sinä tänä vuonna Kotijoukko-kyselyn?” minulta kysyttiin vähän sen jälkeen, kun olin aloittanut harjoittelijana Nitorin People Operations -tiimissä. ”Kotijoukko-kyselyn? Mikähän se mahtaa olla?” ihmettelin.

Minulle selvisi, että Nitorilla on tapana kysyä työntekijöiden kotijoukoilta, millaisena työnantajana Nitor näyttäytyy heille ja missä asioissa Nitorilla olisi petrattavaa. Kotijoukoilla Nitorilla tarkoitamme ketä tahansa työntekijöille läheistä henkilöä, esimerkiksi kumppania, lasta, vanhempaa, isovanhempaa, sisarusta tai ystävää.

Nitor on toteuttanut Kotijoukko-kyselyitä jo vuodesta 2015. Kysely on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi hankkia tietoja, joita ei yleensä ole saatavilla. Kotijoukko-kysely tuntui erityisen ajankohtaiselta nyt koronapandemian aikana, kun työ on tullut näkyvämmäksi myös kotioloissa. En ole törmännyt vastaavaan kyselyyn missään muualla. Voikin sanoa, että kyseessä on ainutlaatuinen tapa hankkia tietoa työntekijäkokemuksesta ja yrityskuvasta.


Mitä kysyimme?


Kysely kartoittaa työn ja muun elämän yhteensovittamista ja työtahdin sopivuutta yleisesti. Kotijoukoilta saamme tietoa etenkin työntekijän muuta elämää koskevista asioista, ei vain työhön liittyvistä.

Kyselyssä käsitellään seuraavia aiheita:

  • Nitorin joustavuus työnantajana

  • Työn ja muun elämän yhteensovittaminen ja vapaa-aika

  • Etätyön tukeminen

  • Yrityksen tapahtumat, joihin myös lähipiiri voi osallistua (moniin Nitorin tapahtumista voi ottaa avecin tai perheen mukaan)

  • Kotijoukkojen yleinen näkemys Nitorista työnantajana.

homefront questionairre

Kyselyssä on väittämiä, jotka vastaajat arvioivat asteikolla 1–10, sekä osio avoimille kommenteille. Kaikki vastaukset käsitellään täysin anonyymisti. Kyselyn jälkeen jokainen vastaanottaja saa linkin arvontaan, jossa voi voittaa liput Korkeasaareen tai Skanseniin koko kotijoukoille. Haluamme tehdä kaikkiin kyselyihimme vastaamisesta mahdollisimman helppoa ja houkuttelevaa.


Mitä saimme selville?

Olemme aina saaneet kyselyssä hyviä tuloksia. Niin kävi myös tänä vuonna. Pandemiasta huolimatta kotijoukot ovat sitä mieltä, että Nitor pitää työntekijöistään hyvää huolta. Se on mukava kuulla!

Muutama vastaaja oli kuitenkin huolissaan liian pitkiksi venyvistä työpäivistä tai vähäisistä tauoista työpäivän aikana. Tämä on yleinen tietotyöläisiä piinaava ongelma, joka on korostunut etätyöaikana, kun työpaikan ja kodin välinen raja on hämärtynyt. On tärkeää järjestää työntekijöille ergonomiset välineet kotitoimistoon, mutta niilläkään ei valitettavasti voida taata hyvinvointia tukevaa työtahtia.

Huomasin, että kotijoukot todella arvostavat sitä, että Nitor haluaa kuulla heidän ajatuksiaan ja mielipiteitään. Palautteen antaminen itsessään ei välttämättä ole niin tärkeää kuin se, että sitä ylipäätään kysytään.


”Kiitos kun pidätte hyvää huolta työntekijöistänne ja välitätte myös kotijoukoista.”

”Nykyaikainen työpaikka, joka huolehtii työntekijöistään. Myös työntekijöiden perheet otetaan hyvin huomioon erilaisissa tapahtumissa.”

Myös Nitorin työntekijät arvostavat tätä lähestymistapaa. Kotijoukkojen aktiivinen osallistaminen korostaa inhimillisyyttä. Kuten eräs avoimen kommentin jättänyt vastaaja totesi: ”Hyvä työnantaja ja terve työyhteisö ovat kullanarvoisia. Pysykää herkkinä hyville jutuille.”

Juuri tällaista HR-työtä haluan tehdä urallani!

Kirjoittaja

Pauliina Tammi
People Operations Specialist

Pauliina Tammi on Nitorin People Operations Specialist sekä Helsingin Yliopiston kasvatustieteiden maisteriopiskelija. Pauliinan ammatillinen intohimo kohdistuu henkilöstön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Vapaa-ajallaan hänet löytää todennäköisimmin vinttikoiraradalta whippetinsä Hugon kanssa.

Pian kutsumme sinuakin digitaaliseksi insinööriksi

Meillä on kestävä yrityskulttuuri, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja jokaisen persoonallista panosta arvostetaan. Ole yksi meistä. Tule mukaan rakentamaan kestävää digitaalista kehitystä.